עושים השוואת ביטוח חיים
ביטוח חיים קלאסי מיועד לכיסוי מקרה מוות מכל סיבה שהיא, במהלך תקופת הביטוח ובהתאם לנקוב בפוליסה. עם זאת, יש הבדלים בין סוגים שונים של ביטוחים ובעיקר בין פוליסת ריסק, פוליסת חיסכון וביטוח מעורב. בנוסף, ביטוח חיים למשכנתא למשל נרכש כתנאי לנטילת הלוואה לדיור – כאשר במקרה של מוות המבוטח מועברים התגמולים למלווה לצורך כיסוי יתרת ההלוואה.
על רקע האמור לעיל, אפשר להבין גם את החשיבות של השוואת ביטוח חיים. במילים אחרות, ביטוח חיים לא מנוסח באופן קבוע וכל חברת ביטוח רשאית לקבוע את הפרמיה על בסיס פרמטרים מעט אחרים. לכן, חשוב מאוד להשתמש בכלי השוואה יעיל ואף להביא בחשבון את גיל המבוטח ואת השפעתו על גובה הפרמיה.
איך בוחרים על ידי השוואת ביטוח חיים?
מטרת העל של ביטוח חיים היא לבחור את הכיסוי המשתלם ביותר, בלי להתפשר על גובה התגמול או על היקף הכיסויים. לכן, כאשר בוחרים חברת ביטוח צריך לשים לב לגובה פרמית הביטוח הראשונה, הממוצעת והמצטברת. ברוב המקרים, ניתן יהיה לקבל את המידע הזה על גובה פרמיית הביטוח מראש וללא צורך בשום סוג של התחייבות מול חברת הביטוח.
שנית, כדאי לקחת בחשבון ניסיון קודם עם חברת הביטוח. במידה והניסיון עם חברת הביטוח חיובי, יהיה אפשר להסיק מכך על התנהלות נוחה יותר גם בעתיד. אם לא מכירים באופן אישי מישהו שכבר התנהל מול חברת ביטוח מסוימת, יש מקום להרחיב את החיפוש באמצעות המלצות מאתרי אינטרנט ורשתות חברתיות.
מדד השירות של חברות הביטוח – כלי יעיל להשוואה
השוואת ביטוח חיים יכולה להיות מבוססת על פרטים טכניים או על חוות דעת סובייקטיביות. בקטגוריה של פרטים טכניים, הדברים העיקריים שבודקים כדי לבצע השוואה מבוססת הם למשל עלות הפרמיה, סוג הכיסויים, סוג התוספות ועוד. מנגד, בקטגוריה של חוות דעת סובייקטיביות משתמשים בעיקר במדד השירות הרשמי.
מדד השירות מפורסם על ידי משרד האוצר ומקיף את כל חברות הביטוח. אז נכון שהמדד לא משווה ספציפית בין ביטוחי חיים, אך הוא בהחלט יכול לעזור לבחור חברת ביטוח אמינה.